POHOTOVOSTNÉ LEKÁRNE - Mesto Prešov

Recept dňa

Baranie ražniči so šampiňónmi

600 g mladého baranieho mäsa
olej
4 veľké šampiňóny
100 g anglickej slaniny
jemná strúhanka
60 g masla
mleté čierne korenie
soľ

Mäso umyte v celku, osušte obrúskom, odblaňte a pokrájajte na malé rezne, ktoré naklepte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a pokvapkajte olejom. Šampiňóny očistite, ošúpte, umyte, pokrájajte na plátky, osoľte, pokvapkajte olejom a spolu s mäsom nechajte odležať na chladnom mieste. Anglickú slaninu pokrájajte na plátky veľké ako plátky mäsa a spolu s mäsom a šampiňónmi napichujte na malé ražníky. Pripravené ražníky obaľte jemnou strúhankou, poukladajte na rozohriaty grilovací rošt a grilujte z každej strany 6 min. Počas grilovania polievajte roztopeným maslom. Podávajte s opekanými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

Dobrá rada

Opražený kokos

Keď na sucho opražíme kokos na teflónovej panvici, bude mať v ceste alebo v náplniach jednak intenzívnejšiu vôňu a jednak zaujímavejší vzhľad. Opražený kokos je tiež vhodný na ozdobu múčnikov.

Stavebník

AKO ZAZIMOVAŤ BAZÉN

Bazén sa odporúča zazimovať už vtedy, ak teplota vody v ňom klesne pod 12°C .

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Prešov, Bzenov, Fintice, Haniská, Kapušany, Ľubotice, Malý Šariš, Ruská nová Ves, Teriakovce, Veľký Šariš, Župčany
Kontakt | O nás | Reklama | Podmienky použitia |
lang